Introduktion till AI

Kaffekopp
Julia Andersson
2023-02-12
5 min lästid
KONTAKTA OSS

Introduktion till AI & ML, förstå tekniken, tillämpningar & potentialen.

Vårt mål med artikeln är att ge en bred förståelse av tekniken, förutsättningarna och tillämpningarna. Målet är att ge läsaren tillräckliga kunskaper för att tänka på egen verksamhet och hur AI kan lösa problem, minska manuellt arbete och skapa konkurrensfördel.

AI, Machine learning och Deep learning

  • AI (Artificiell Intelligens) - ett samlingsnamn för all form av verksamhet som syftar till att efterlikna mänsklig intelligens med hjälp av datorer.
  • Machine learning - datorer som lär sig att på egen hand urskilja och klassificera saker efter att vi talat om för dem vilka kännetecken de ska titta efter och hur sakerna ska klassificeras.
  • Deep learning - datorer som lär sig att på egen hand urskilja och klustra saker utan att vi talat om för dem vilka kännetecken de ska titta efter eller hur de ska klustras.

Att ge en bred introduktion till AI och machine learning som gör att man förstår tekniken, förutsättningarna och tillämpningarna. Efter att ha läst den ska man ha tillräckliga kunskaper i ämnet för att kunna börja fundera kring sin egen verksamhet och hur AI skulle kunna användas för att lösa problem, minska manuellt arbete eller bygga tjänster som ger en konkurrensfördel.

Zalando, en ledande e-handelsgigant, har sitt eget tekniklaboratorium, Zalando Research, som bland annat använder sig av maskininlärning för att förbättra kundens upplevelse på deras e-handelssida. För att träna sin AI i att känna igen bilder på kläder har de skapat en datamängd som heter Fashion MNIST. Denna databas innehåller 60 000 bilder på kläder som används för träning, samt 10 000 bilder för testdatabasen.

Fashion MNIST är en viktig del av deras forskningsarbete. Genom att träna sin AI med denna datamängd hoppas de att den ska bli bättre på att känna igen olika klädesplagg och därmed förbättra kundupplevelsen på ett mer personligt sätt. Zalando fortsätter att investera i maskininlärning och teknologiska framsteg för att alltid kunna erbjuda den bästa möjliga service till sina kunder.

Zalando har som mål att alltid erbjuda en så bra upplevelse som möjligt för sina kunder. Genom att använda maskininlärning i sin forskning hoppas de att kunna förbättra sin e-handelssajt på många sätt. Till exempel kan de använda den information som deras AI samlar in för att personifiera rekommendationer och annonser för varje enskild kund. De kan också använda den för att förbättra sökfunktionen och hjälpa kunderna att hitta det de letar efter snabbare och enklare.

Våra Tankar & Funderingar

AI-teknik gör att man kan anpassa upplevelsen för varje enskild kund på våra hemsidor och appar.

Vi kan till exempel använda personliga rekommendationer och anpassat innehåll för att förstå vad våra kunder gillar och vill ha, och sedan ge den upplevelsen specifikt till dem. Webbup arbetar med att göra gränssnitt för hemsidor och appar mer användarvänliga och vi tror att med hjälp av artificiell intelligens (AI) som bild- och röstigenkänning, kommer användningen av hemsidor och appar kännas mer naturliga och bekväma för användaren.

Tack vare maskininlärning och naturlig språkbehandling kan chatbots som ChatGPT förstå och interagera med användare på ett mer meningsfullt sätt. Det innebär att man kan skapa chatbots som kan hjälpa användare att hitta information och slutföra uppgifter snabbare och enklare, samt förbättra kundservice och hantering av kundfrågor.Tack vare maskininlärning och naturlig språkbehandling kan chatbots som ChatGPT förstå och interagera med användare på ett mer meningsfullt sätt. Det innebär att vi kan skapa chatbots som kan hjälpa användare att hitta information och slutföra uppgifter snabbare och enklare, samt förbättra kundservice och hantering av kundfrågor.

Digitala revolutionen ledd av artificiell intelligens (AI) och chatbots som ChatGPT

Vi på Webbup är taggade att den digitala revolutionen ledd av artificiell intelligens (AI) och chatbots som ChatGPT är på ingång, vi tror att AI kommer att förändra hur vi utvecklar och designar hemsidor och appar i framtiden. Men även vilka möjligheter som kommer med AI och chatbots som ChatGPT och vad det kan ge för resultat för webbdesign och apputveckling. Vi tror även att dessa tekniker kommer att förändra hur vi skapar och använder hemsidor och appar, vi på Webbup är redo att ta våra appar och hemsidor till nästa nivå!

Youtubeklipp från CNBC om ChatGPT och varför det är en stor grej.

Vilka är vi?

Vi är ett företag som erbjuder webbdesign, apputveckling och olika IT-tjänster till små och stora företag. Vårt mål är att hjälpa företag att växa genom att erbjuda skräddarsydda digitala lösningar och support.

Kontakta oss