Microsoft 365

Hur skiljer sig Microsoft 365 från Office 365?

Casper Börjesson
October 27, 2023

Hur skiljer sig Microsoft 365 från Office 365?

Att välja rätt digitala verktyg och produktivitetsprogram är avgörande för effektivitet inom din organisation. Tidigare var Office 365 en populär lösning för företag och enskilda användare, men det har utvecklats. Office 365 har nu övergått till Microsoft 365 för att bättre representera den utökade funktionaliteten och de förbättrade tjänsterna. Nya system, applikationer, paket och utbud har tillkommit sedan lanseringen 2011. Här går vi igenom skillnaderna mellan Office 365 och Microsoft 365 för företag.

Vad innebär Office 365?


Office 365 var tidigare en svit av produktivitets- och kommunikationsapplikationer, inklusive Word, Excel, PowerPoint, Outlook, SharePoint, Viva Engage, Teams samt andra sociala nätverk och intranät som underlättar samarbete. Det inkluderade också funktioner som stödjer och automatiserar affärsprocesser, såsom Power Apps och Power Automate. Office 365 var en av de mest använda molnlösningarna för företag och erbjöd tjänster som förenklade arbetsdagen och möjliggjorde effektivt internt samarbete.

Vad innebär Microsoft 365?


Microsoft 365 kan beskrivas som ett produktivitetsmoln tillgängligt för privatpersoner, skolor, ideella organisationer och företag. Business-segmentet vänder sig till företag med färre än 300 användare. Efter det ingår man i Enterprise-segmentet. Beroende på företagets storlek och vald prenumeration ingår samma produktivitetsapplikationer som i Office 365, molnlagring av olika storlekar samt mer avancerade säkerhetstjänster som identitets- och åtkomsthantering, säkerhetsskydd och informationsskydd.

Läs mer om vad som ingår i de olika Microsoft-paketen

Vad skiljer Office 365 från Microsoft 365?

Både Office 365 och Microsoft 365 erbjuder applikationer för produktivitet, samarbete, säkerhet och skydd. Men vad är skillnaden mellan prenumerationspaketen? Enkelt uttryckt är Microsoft 365 en vidareutveckling av Office 365. Office 365 har övergått till Microsoft 365 för att bättre representera den utökade funktionaliteten och de förbättrade tjänsterna. Det betyder att med Microsoft 365 får du allt som Office 365 erbjöd, samt fler applikationer, tjänster och licenser.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fånga upp det senaste inom IT, Digitala innovationer och spännande nyheter.

Vi levererar kostnadseffektiva och säkra
IT-lösningar med fokus på just ditt företags behov.